NORDUCH SVCH Rowntree Ready for Reward "Hjalle"

s25828/2002

samägs med Kennel Rowntree

Hjalmar bor numera hos kennel Rowntree i Gävle

Jaktmeriter:

Godkänt spår och vatten

3:a nkl fältprov

Viltspår:

Anlagsklass viltspår

3*1:a ÖKL viltspår

3:a ÖKL viltspår

Vandringspriser:

Millenium stopet SSRK Norrbotten vandringspris 2005 och 2006

SSRK Pitesektionens vandringspris till årets allroundspaniel och årets utställningsspaniel 2006

__________________________________________

Denna Hane som kommer från kennel Rowntree kom till mig maj månad 2004. Han har visat goda anlag för ett gott samarbete och har för tillfället genomfört spår och vatten 2004-08-15.

Min målsättning för denna hane är att utvecka honom som våtmarkshund och starta honom på fältprov i oktober.

Så hur gick det för Hjalmar under hösten 2004?

Hjalle har under hösten legat under våtmarksträning för att hjälpa till under jakter efter änder. Han har succesivt ökat sin förmåga att uppträda på ett sätt som motsvarar mina planer och förväntningar under jakten. Hjalle har även gjort en start på fält i höst men min tid har ej räckt till att slipa till honom för en premiering.

När det gäller Hjalle så delägs han från och med i höst tillsammans med kennel Rowntree. Vi har påbörjat ett sammarbete vad gäller att få fram bra ämnen för bruksträning, jaktträning men ändå bibehålla hög exteriör.

År 2005.

Hjalmar har sprungit på några utställningar och blev som bäst BIM i Gällivare. Han har tagit pris på viltspårprov. Jag har dessutom jagat aktivt med honom i år och det har utvecklat honom lite extra.. Under 2006 ska jag försöka göra honom klar till viltspårchampion samt försöka premiera honom på fältprov.

År 2006.

Hjalle tog sin efterlängtad 3:a i nybörjarklass. Han tog dessutom ett Cert i Finland och kunde i och med dessa meriter titulera sig FINUCH och NORDUCH. Hjalle har till och med tagit två 1:a i öppenklass viltspår i år och han blev också viltspårchampion. Hjalle avslutade året genom att bli BIS på Norrbottens vackraste. Hjalle bor numera hos kennel Rowntree och han kommer att visas söderut på utställningar och kanske användas i praktiskt jakt.